Tygodniowe menu
- Po03. 11.
- Zupa szczawiowa z jajkiem i warzywami korzeniowymi (250-280ml), makaron rurka cięta (150g), gulasz drobiowy w sosie beszamelowym z porcją pomidora (100g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, mleko, jaja.
- Wt04. 11.
- Zupa fasolowa z warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), ziemniaki (170g), kotlet drobiowy ,,Pożarski” (80-90g), bukiet warzyw (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, mleko, jaja.
- Śr05. 11.
- Zupa ogórkowa z warzywami korzeniowymi i mięsem wieprzowym (250-280ml), kasza wiejska (150g), sztuka mięsa w sosie (100-120g), surówka z buraków (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, mleko.
- Cz06. 11.
- Zupa krupnik z kaszą jęczmienną i warzywami korzeniowymi (250-280ml), kopytka (150g), gulasz węgierski (100g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, mleko.
- Pt07. 11.
- Zupa krem z jarzyn z warzywami korzeniowymi i groszkiem ptysiowym (250-280ml), ziemniaki (170g), paluszki rybne (100g), surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem (50-60g), woda z cytryną/kompot wieloowocowy (250ml).seler, gluten, mleko, jaja.
- So08. 11.
- Nieczynna
- Ni09. 11.
- Nieczynna
Alergeny
Lista alergenów widoczna jest przy każdym zestawie obiadowym!